Weet jij wat je drinkt?

An apple a day keeps the doctor away,
maar is dat ook echt zo?

GEZONDHEID

Wat zijn echt gezonde
sappen en wat zijn de
verschillen?

Weet jij wat je drinkt? Tegenwoordig kan je allerlei verschillende soorten sapjes terugvinden op de markt. Maar wat is nu juist het verschil? Je leest het hier.

VERS GEPERST SAP

100 % fruit en/of groenten
Synoniem: oersap, enkelvoudig sap
Vruchten en groenten worden geperst, zonder verdere bewerkingen, behalve een korte pasteurisatie om bacteriën onschadelijk te maken.
Alle Pajottenlander sappen behoren tot deze categorie.

SAP UIT CONCENTRAAT

Na het persen wordt het water uit het sap onttrokken in een dampinstallatie. Zo ontstaat een dikke brij; het concentraat. Om weer sap te maken voegt men water en andere additieven toe. Het merendeel van de sappen is op deze manier gemaakt, omwille van de veel lagere stockage- en transportkosten.

NECTAR

Mengeling van fruitsap, al dan niet van concentraat, met water en suikers.
Nectar wordt gemaakt:
– om een product goedkoper te maken
– om een product drinkbaar te maken. Puur cassissap bijvoorbeeld is ontzettend zuur. Gemengd met water en suikers ontstaat een drinkbare cassisnectar.
Pajottenlander voegt puur appelsap toe i.p.v. water en suikers. Zo ontstaan onze sappenmengelingen, vb. appel- zwarte bessensap, met een maximaal gehalte aan zwarte bessen om een optimale smaak te bekomen.

PUREE

Van sommige soorten fruit kan op natuurlijke wijze geen sap gemaakt worden; abrikozen, perziken, mango’s. Bij het persen ontstaan purees.
Deze vruchten gebruiken wij onder de vorm van vers geperste purees. Gemengd met puur appelsap vormen zij de basis van heerlijke sappen.

SMOOTHIE

Gemaakt op basis van sap en puree.
Volgende Pajottenlander sappen vallen onder deze categorie: multivruchten, appel-perzik-abrikozensap, appel-mangosap, gezondheidsdrank, tomatensap.
Commerciële smoothies bevatten vaak concentraten, suikers, aroma’s, bindmiddelen, water en andere additieven.

SIROPEN OF DIKSAPPEN

Puur concentraat, al dan niet met toevoeging van suiker of een ander zoetmiddel.
Door aanlengen met water verkrijgt men een vruchtensap vergelijkbaar met sap afkomstig van concentraat.

SCHÖRLE

Mengeling van sap met water, plat of sprankelend. Voorbeeld: appelschörle

GEAROMATISEERDE WATERS

Deze drankjes lijken op water, maar zijn verrijkt met suikers en aroma’s.

Weet wat je drinkt, en geniet van onze pure sappen !

2400 2000 Moderator
Start Typing

Privacyvoorkeuren

Wanneer u onze website bezoekt, kan uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van bepaalde soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we kunnen aanbieden, kan beïnvloeden.

Lees meer in ons Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Stel uw privacyvoorkeuren in en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.