HISTORIEK

Er was eens… Pajottenlander.

Pajottenlander ontleent zijn naam aan de streek waar het in 1987 werd opgericht: het groene en glooiende Pajottenland in het hart van België.

Deze streek is bekend voor haar vele boomgaarden en fruitteelt, die Pajottenlander combineerde met hun passie voor ecologie, biologische landbouw en hoogstamboomgaarden. Zo ging de appel aan het rollen en evolueerde Pajottenlander tot de toonaangevende speler in biologische fruitteelt, verwerking en handel die het vandaag is, met een aanbod van meer dan 20 fruitsappen, maar ook groentesappen, vlierbloesemdrank, haverdranken en fruitbereidingen.

Onze 100% biologische pure sappen worden gemaakt met verse vruchten en zonder additieven.

FILOSOFIE

De waarden van
Pajottenlander

Sinds het ontstaan in 1987 te Pepingen streven wij onze oorspronkelijke waarden na:

KWALITEIT

Alle sappen van Pajottenlander zijn 100% biologische, pure, vers geperste sappen, zonder concentraten of additieven. Ze dragen met veel trots het BE-BIO-02 certificaat.
Deze explosie aan vitaminen en mineralen wordt optimaal bewaard in de typische bruine Pajottenlander statiegeldflessen: goed voor de kwaliteit van de sappen, én goed voor het milieu!

MILIEU

Pajottenlander wil een minimale ecologische voetafdruk nalaten. Daarom zoeken we onze biologische ingrediënten van de beste kwaliteit zo dicht mogelijk bij huis, printen we zoveel als we kunnen op 100% gerecycleerd papier en primeren onze herbruikbare statiegeldflessen als verpakking.

MENS & MAATSCHAPPIJ

Pajottenlander onderhoudt een duurzame relatie met alle partners en legt zo de focus op sociaal eerlijk ondernemen.

KWALITEIT

Pure vruchten. Pure sappen.
Puur genieten!

Voor een heerlijke, pure smaak moet je pure ingrediënten gebruiken. Daarom selecteert Pajottenlander zorgvuldig grondstoffen van 100% biologische teelt. En als wij van “biologisch” en “bio” spreken, dan weet je meteen dat we de productieregels toepassen zoals vastgelegd in de EU wetgeving 834/2007. Wie dit niet doet, mag zich niet “bio” noemen. Wij gelukkig wel!

Na het oogsten worden onze biologische vruchten zo vers mogelijk geperst, zonder verdere bewerkingen of additieven. Pajottenlander sappen bevatten dus geen extra suikers, zoetmiddelen, aroma’s, concentraten, kleurstoffen, bewaarmiddelen, of andere toevoegingen. Puur sap, niets meer.

Om zonder bewaarmiddelen toch een goede houdbaarheid te garanderen, wordt het versgeperste sap kort gepasteuriseerd. Dat is de enige bewerking van ons sap die we toestaan. Deze korte pasteurisatie maakt de bacteriën immers onschadelijk, waardoor het verse sap tot 24 maanden bewaard kan blijven. En niets beter om de kwaliteit van onze sappen in te bewaren dan de bruine statiegeldflessen die Pajottenlander zo typeren. Vandaar dat deze vorm van verpakking bij ons dan ook primeert.

De nauwgezette opvolging van dit hele productieproces, biologisch gecontroleerd door BE-BIO-02, garandeert dan ook sap van optimale kwaliteit, rijk aan vitaminen en mineralen, en dat proef je in je glas! Puur genieten!

We selecteren zorgvuldig verschillende variëteiten, volgen het productieproces nauwgezet op en voegen geen additieven of concentraten toe.

MILIEU

Een minimale ecologische voetafdruk

De grootste bezorgdheid van Pajottenlander is om een minimale ecologische voetafdruk na te laten.

Onze keuze voor 100% biologische ingrediënten is dus niet louter een zaak van smaak en kwaliteit, maar ook een bewuste keuze om zorg te dragen voor het milieu. Typerend voor biologische landbouw is immers dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Goeie oogsten worden verkregen door organische bemesting, goede snoei en ecologisch evenwicht. Technieken die meer arbeidsintensief zijn, maar als je al dat lekkers proeft wat je ervoor terugkrijgt, dan is het dat waard, vinden wij!

Wij zoeken onze biologische ingrediënten ook steeds zo dicht mogelijk bij huis. De Belgische biologische teelt volstaat soms echter niet altijd om aan de steeds groeiende vraag naar biovruchten te beantwoorden. Daarom steunt Pajottenlander ecologische projecten en lokale ecologische initiatieven, zodat de biologische landbouw in België aan belang toeneemt, en we onze keten zo kort mogelijk kunnen houden.

Ook onze keuze voor glazen flessen met statiegeld draagt bij tot een betere bescherming van het leefmilieu. Volgens diverse studies zijn statiegeldflessen de meest milieuvriendelijke verpakkingen. Hoe beter een verpakking immers scoort op bepaalde punten zoals de transportafstand, het aantal malen dat men de fles kan hergebruiken en het percentage van de flessen dat terugkeert, hoe beter de ecobalans. De Pajottenlander statiegeldflessen scoren hier dus goed en bovendien zijn ze ideaal om de smaakbommetjes van al onze sappen te bewaren.

Tot in de kleinste details zoeken wij milieuvriendelijke oplossingen zoals biologisch afbreekbare bekertjes voor degustaties, en 100% recyclagepapier voor ons drukwerk. Alles wat een steentje kan bijdragen tot een beter leefmilieu, dragen we een warm hart toe.

Start Typing