RECEPT
Sabayon met Pajottenlander Wortelsap en appelcrumble
WAT HEB JE NODIG?
– 4 eigelen
– 4 el suiker
– 8 el Pajottenlander wortelsap
– 2 el citroensap
– 150 g bloem
– 150 g havermout
– 100 g suiker
– 200 g boter (op kamertemperatuur)
– 2 el bruine suiker
– 6 Appels of Peren
BEREIDING
Leg een appel in de diepvries.
Maak eerst de crumble. Meng de bloem met de havermout en de suiker. Daarna meng je er de boter door tot je een kruimelig deeg krijgt. Schil de appels, snij ze in stukjes en leg ze in een ovenschaal. Schik de crumble erover en bestrooi met de bruine suiker. Bak gedurende 35 minuten op 180°C.
Sabayon: neem een sauteuse met afgeronde randen. Voeg de eigelen en de suiker toe en meng onder elkaar met een klopper. Voeg ook het wortel- en citroensap toe en klop luchtig. Zet nu je pannetje op een laag vuur en klopt het mengsel ononderbroken tot je een luchtige sabayon krijgt.
Dresseer wat crumble (lauw) op een bordje en schep er een lepel sabayon over. Haal nu de appel uit de diepvries en rasp hem over de crumble.
Klaar!
Tip: Leg een appel eerst in de diepvries, en rasp hem daarna over het dessert.
TIJDENS HET WACHTEN
Bekijk ons eerlijk productieproces
Terwijl jij aan het wachten bent op jouw verrukkelijk recept nodigen we je uit om ons fruitverwerkingproces van dichtbij te bekijken.
Zo weet jij 100% zeker dat onze producten steeds met heel veel zorg en aandacht bij jou terecht komen en is die clafoutis net wat sneller klaar.