Sabayon met Pajottenlander wortelsap en appelcrumble

RECEPT

Sabayon met Pajottenlander Wortelsap en appelcrumble

WAT HEB JE NODIG?

– 4 eigelen
– 4 el suiker
– 8 el Pajottenlander wortelsap
– 2 el citroensap

– 150 g bloem
– 150 g havermout
– 100 g suiker
– 200 g boter (op kamertemperatuur)
– 2 el bruine suiker
– 6 Appels of Peren

BEREIDING

Leg een appel in de diepvries.

Maak eerst de crumble. Meng de bloem met de havermout en de suiker. Daarna meng je er de boter door tot je een kruimelig deeg krijgt. Schil de appels, snij ze in stukjes en leg ze in een ovenschaal. Schik de crumble erover en bestrooi met de bruine suiker. Bak gedurende 35 minuten op 180°C.

Sabayon: neem een sauteuse met afgeronde randen. Voeg de eigelen en de suiker toe en meng onder elkaar met een klopper. Voeg ook het wortel- en citroensap toe en klop luchtig. Zet nu je pannetje op een laag vuur en klopt het mengsel ononderbroken tot je een luchtige sabayon krijgt.

Dresseer wat crumble (lauw) op een bordje en schep er een lepel sabayon over. Haal nu de appel uit de diepvries en rasp hem over de crumble.

Klaar!

Tip: Leg een appel eerst in de diepvries, en rasp hem daarna over het dessert.

TIJDENS HET WACHTEN

Bekijk ons eerlijk productieproces

Terwijl jij aan het wachten bent op jouw verrukkelijke clafoutis nodigen we je uit om ons fruitverwerkingproces van dichtbij te bekijken.

Zo weet jij 100% zeker dat onze producten steeds met heel veel zorg en aandacht bij jou terecht komen en is die clafoutis net wat sneller klaar.

2400 2000 Sophie
Start Typing

Privacyvoorkeuren

Wanneer u onze website bezoekt, kan uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van bepaalde soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we kunnen aanbieden, kan beïnvloeden.

Lees meer in ons Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Stel uw privacyvoorkeuren in en/of ga akkoord met ons gebruik van cookies.