Clafoutis met ontpitte krieken

RECEPT

Clafoutis
met ontpitte krieken

WAT HEB JE NODIG?

– 3 eieren
– 75 g suiker (of minder)
– 125 g bloem, lekkerst met integraal speltmeel
– ¼ liter Pajottenlander haverdrank
– mespuntje zout
– 1 bokaal Pajottenlander ontpitte krieken op sap, uitgelekt

BEREIDING

Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa. Meng de bloem er onder samen met een snuifje zout. Voeg de Pajottenlander haverdrank toe en klop tot er een glad beslag ontstaat. Vet een quichevorm in. Giet het deeg in de vorm en leg daarop de Pajottenlander ontpitte krieken op sap. Bak de clafoutis in een voorverwarmde oven (175° C) gaar en goudbruin in ongeveer 40 minuten.

Klaar!

Tip: Clafoutis wordt lauw gegeten, eventueel bestrooid met een beetje suiker.

TIJDENS HET WACHTEN

Bekijk ons eerlijk productieproces

Terwijl jij aan het wachten bent op jouw verrukkelijke clafoutis nodigen we je uit om ons fruitverwerkingproces van dichtbij te bekijken.

Zo weet jij 100% zeker dat onze producten steeds met heel veel zorg en aandacht bij jou terecht komen en is die clafoutis net wat sneller klaar.

2400 2000 Moderator
Start Typing