RECEPT
Sofie Dumont’s Vlierbloesem-Komkommer-Basilicum Smash
WAT HEB JE NODIG?
– 5 cm komkommer
-50 ml vers komkommersap
-200 ml Pajottenlander vlierbloesemdrank
-1 ml Pajottenlander citroensap
-10 blaadjes basilicum
-IJsblokjes
Benodigdheden
-Old fashioned glas
-Cocktailprikker
-Rietje
-Zeef
BEREIDING
Komkommersap maken: Snijd een stuk komkommer van 5 cm en snijd de rest in grove stukken. Doe deze in een hoge maatbeker en mix tot een glad geheel. Zeef het sap en zet koel.
Mocktail bereiden: Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe deze in een glas met de basilicumblaadjes en citroensap. Crush alles goed met een muddler of de achterkant van een lepel, zodat alle aroma’s vrijkomen.
Samenstellen: Voeg de vlierbloesemdrank toe en roer goed door. Vul het glas met ijsblokjes en schenk het mengsel erdoorheen, eventueel nog een keer gezeefd.
Afwerking: Werk af met een komkommersliert en een basilicumblaadje. Serveer direct en geniet!
Tip: Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @pajottenlander en @sofiedumontchef! Smakelijk.
TIJDENS HET WACHTEN
Bekijk ons eerlijk productieproces
Terwijl jij aan het wachten bent op jouw verrukkelijk recept nodigen we je uit om ons fruitverwerkingproces van dichtbij te bekijken.
Zo weet jij 100% zeker dat onze producten steeds met heel veel zorg en aandacht bij jou terecht komen en is je recept net wat sneller klaar.